Om

Jeg arbejder for tiden hovedsaligt med akryl maling, kridt, blæk og papir på papir og lærred. Jeg har altid været kreativ og har siden 2005 haft en blog - ‘karkovski’ - hvor jeg har skrevet og vist billeder af mit liv og de ting jeg har kreeret. Jeg har syet og lavet mønstre til bl.a. tøjdyr, som jeg har haft udstillet i Seattle, USA og har haft 4 tøjdyrs mønstre med i et par Australske bøger fra Penguin - ’Softies’ og ‘More Softies’. Disse mønstre begyndte jeg at lave om til collager i papir, hvor jeg bl.a. syede i papiret og sidenhen tilføjede jeg maling til collagerne. Det har udviklet sig til rene malerier efterhånden, men ind imellem laver jeg stadig collager, da de er mere konkrete og figurative i modsætning til det abstrakte maleri. Således lavede jeg på et tidspunkt nogle kaktus collager efter at være blevet inspireret af ‘KaktusKbh's’ flotte opstillinger med potter, vaser og kaktusser. Jeg bruger det abstrakte, som ikke er for grafisk og stringent, men mere tvunget af følelser. Blandet med netop det mere grafiske, eksempelvis ‘Kaktuskbh’ collagerne, som dog holder sig inden for samme farve skala og derfor giver en helhed. For mig. 

I 2016 var jeg med i en Talentudstilling hos Galleri Oxholm i København med værkerne #it'snotadick og A cup of flow. Samme år udstillede jeg en masse små værker hos Boom Gallery i Newtown, Australien, som stadig har nogle af mine værker hængende i deres stockroom. I 2019 udstillede jeg hos Galleri Wenneberg i Køge.

"Mine malerier er en del af en intuitiv proces, hvor jeg undersøger former, farver og rum.

Jeg bruger disse elementer til at kreere lag og opsætninger, hvor min undersøgen går ud på at afdække deres indbyrdes forhold. Enten for at harmonere eller dis harmonere.

Trangen til dette, kommer af de indtryk, som både den indre og ydre verden har efterladt mig med og som jeg skal have balanceret og filtreret udad.

Som Per Kirkeby har sagt: Det er en måde ‘at få visuelle og emotionelle impulser ud på’.

Processen strækker sig over tid og rum, både som en dialog, men også som et flow, hvor tid og rum ikke eksisterer.

Derfor kan processen nogle gange være færdig før maleriet og andre gange fortsætter processen efter maleriet er færdigt. Det kommer der til tider ord eller sætninger ud af, som jeg helt eller delvist bruger i forbindelse med at navngive de forskellige malerier.

Disse fortæller mig ofte noget om, hvad det er der forgår på indersiden."

 

Andre steder